Artikelen

Alle Medisch Operatie psyche Voeding
Medisch

Zwangerschap na een maagverkleining

Voor mij was mijn kinderwens één van de redenen om voor een maagverkleining te kiezen. Wat zijn nu praktische zaken om rekening mee te houden als je zwanger wordt of wil worden? Ik heb mijn vragen voorgelegd aan chirurg dr. Wouter Leclercq en arts-onderzoeker Daniëlle Bonouvrie van het Máxima MC in Eindhoven/Veldhoven.

Medisch

De gastric bypass in Nederland

Waarom wordt de gastric bypass zoveel uitgevoerd in Nederland terwijl wereldwijd de gastric sleeve het meest wordt uitgevoerd? Deze en andere vragen over de bypass heb ik voorgelegd aan dr. Frits Berends.

Medisch

Screening voor een maagverkleining

Wat komt er kijken bij de screening voor een maagverkleining? Mijn ervaring met de screening lees je hier.

Operatie

De gastric sleeve operatie

Wat gebeurt er precies tijdens een gastric sleeve operatie? Bariatrisch chirurg dr. Edo Aarts legt uit wat er zich in de operatiekamer afspeelt.

Medisch

Antwoord op de meest gestelde vragen

De volgende vragen worden mij het meest gesteld: hoeveel ben je al afgevallen, hoe voel je je en hoe zit het met jouw huidoverschot? Aangezien ze soms meerdere keren per dag worden gesteld, leek het mij handig om ze ook hier kort te beantwoorden.

Voeding

Vitamine B12-tekort na een maagverkleining

Eén van de vitaminetekorten waar veel aandacht voor is, zeker ook op social media, is het B12-tekort. Regelmatig zie ik langskomen dat een B12-tekort alleen met injecties op te lossen zou zijn als je een maagverkleining hebt gehad, en ik heb uitgezocht of die bewering wel juist is door de (wetenschappelijke) literatuur in te duiken.

Volg me op Instagram