Blogs

Alle Medisch Operatie psyche Voeding

Volhouden

Volhouden. De laatste maanden merk ik dat ik weer te weinig bezig ben met mijn gezonde leefstijl. De corona-crisis helpt niet, maar ik heb ook gemerkt dat veranderingen in mijn eigen leven ervoor zorgen dat ik me minder goed houd aan de leefregels na een maagverkleining. Tijd om weer flink aan de slag te gaan.

Operatie

De nadelen van een maagverkleining

Natuurlijk is het fijn om eindelijk weer eens een gezond gewicht te hebben en om je weer energiek te voelen. Bij de Obesitas Kliniek kregen we bij het intro-praatje ook een aantal nadelen te horen. Daar heb ik toen eigenlijk niet naar geluisterd. Maar zo langzamerhand kom ik erachter dat de operatie ook zo zijn nadelen heeft. Al heb ik die er graag voor over. 

psyche

Meer dan mijn lijf

Na maanden ben ik er eindelijk aan gewend dat dit slanke lijf bij mijn hoofd past. Het heeft lang geduurd, maar ik zie nu in de spiegel wat anderen ook zien: een slanke dame. Ik wist van tevoren dat het lang kan duren voordat jouw hersenen aan het nieuwe plaatje gewend zijn, dus ik maakte me er geen zorgen om. Wat ik wel echt opvallend (en soms irritant) vind: ik word soms nog net zo afgerekend op mijn lijf als vroeger.

psyche

Thuisblijven

Natuurlijk houd ik me ook aan de richtlijnen en werk ik zoveel mogelijk thuis, en probeer ik met zo min mogelijk mensen in aanraking te komen. Maar ik ben ook een klein beetje bang voor mijn gezondheid. Niet zozeer voor het corona-virus, maar dat ik niet weer ga aankomen. Ik heb 10 jaar geleden maanden thuis gezeten met een burnout en ben toen enorm aangekomen. Hoe ga ik dat nu voorkomen?

psyche

Stilstaan

Iedereen die wil afvallen krijgt ermee te maken: een weegschaal die weken hetzelfde gewicht aangeeft terwijl je je zo keurig aan de voorschriften houdt. Waarom is het zo frustrerend als die weegschaal weer eens niet beweegt? Mijn gedachten hierover lees je in dit blog.

psyche

Het eerste jaar met een verkleinde maag

Het is alweer bijna een jaar geleden dat mijn maag werd verkleind. Op de groepsbijeenkomsten hoor je de verhalen van de arts, diëtist, psycholoog en bewegingsdeskundige aan, maar hoe heb ik het zelf ervaren en wat zijn mijn tips?

psyche

Een mentale verandering

Precies een jaar geleden kreeg ik het telefoontje dat ik kon starten in een groep en dat daarmee mijn nieuwe leven écht van start zou gaan. En eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik én zo’n fantastisch resultaat zou halen én dat ik mentaal ook behoorlijk zou veranderen. Hoe ben ik dit jaar veranderd?

psyche

Lichaamsbeeld

Afgelopen week hadden we een sessie bij het NOK waarbij ons lichaamsbeeld centraal stond. Waarom was dit zo confronterend voor me? En waarom zie ik mezelf nog niet als slank terwijl de cijfers dit wel zeggen?

Voeding

Ziek van suiker

Van teveel suiker word ik helaas echt goed ziek (we noemen dat een dumping). Afgelopen week ook weer. Wat gebeurt er als ik teveel suiker inneem?

Voeding

Wat eet ik op een dag?

Een dag in het leven van iemand met een verkleinde maag: wat eet ik zoal tegenwoordig en hoe vaak moet ik eten?

Volg me op Instagram