Over mij

Hi, mijn naam is Anneloes Westein, 32 jaar, en heb op 6 februari 2019 een gastric sleeve gekregen.

Zoals zovelen worstel ik al mijn hele leven met overgewicht. Ik heb me jaren niet gewogen omdat ik het niet wilde weten. Diëten werkten slechts tijdelijk, en sporten durfde ik echt niet.

Het omslagpunt voor mij kwam toen ik in mei 2018 een lange roadtrip door de Verenigde Staten ging maken. Ik wilde de dag voor vertrek mijn koffer wegen, en toen ik op de weegschaal ging staan met mijn koffer kreeg ik een foutmelding. Het maximale gewicht van 150 kilo was overschreden… Ik schrok me kapot en ging er zelf op staan: 145 kilo. Ik besloot meteen om er na mijn vakantie echt iets aan te gaan doen.

Maagverkleining

Na mijn vakantie kwam ik bij toeval iets tegen over een maagverkleining. Ik dacht altijd dat dit echt voor mensen van meer dan 200 kilo zou zijn. Ik ben me gaan oriënteren en heb me al snel laten doorverwijzen naar de Nederlandse Obesitas Kliniek. Eerlijk gezegd dacht ik niet dat ik door de strenge screening zou komen. Maar ik kreeg na bijna twaalf weken wachten het groene licht en daarna ging het razendsnel: 6 weken een middag per week voorbereiding en bijna meteen daarna de operatie.

Achteraf gezien ging het voortraject mij veel te snel. Ik ben pas na de operatie veel gaan lezen over wat er allemaal veranderd is in mijn lijf, waarom je eten en drinken gescheiden moet houden bijvoorbeeld, en waarom we calciumsupplementen en vitamine supplementen moeten nemen voor de rest van ons leven. Ik ben de wetenschap achter de operatie steeds interessanter gaan vinden.

Resultaat!

Met het resultaat ben ik nu al meer dan tevreden: 50 kilo minder sinds begin januari! Dat had ik oprecht niet verwacht. Los van het gewicht is mijn leven echt totaal veranderd: ik ben gaan sporten (krachttraining onder begeleiding van een personal trainer), de slaapapneu en astma zijn verdwenen, en van mijn omgeving krijg ik te horen dat ik een stuk socialer, actiever en vrolijker ben dan voorheen. Daarnaast ben ik koken en bakken enorm leuk gaan vinden, iets wat ik een jaar geleden echt niet had verwacht.

Over deze website

Deze website is een mengeling van een persoonlijk blog over mijn leven met een gastric sleeve, en algemene artikelen over (al dan niet medische) zaken die mensen met een maagverkleining tegen kunnen komen. Er worden 12.000 maagverkleiningen per jaar in Nederland verricht, waardoor je als patiënt soms het gevoel hebt dat er weinig tijd is voor jouw vragen. Daarnaast is de bariatrie nog een jonge wetenschap waardoor veel wetenschappelijk onderzoek pas de laatste jaren van start is gegaan. Er is nog veel onbekend en mede daardoor is het voor patiënten vaak lastig om aan betrouwbare, vrij toegankelijke, informatie te komen. Het voordeel aan een openbaar blog als deze is dat ik alle verouderde informatie snel kan weghalen.

De artikelen die ik schrijf zullen altijd door (medische) professionals worden nagelezen en hun naam wordt onderaan het artikel geplaatst zodat zichtbaar is wie dat artikel heeft geaccordeerd. Dit omdat ik zelf geen medische achtergrond heb. Ik heb al een leuke fulltime baan als paralegal, en heb niet de intentie om van deze website en haar inhoud mijn broodwinning te maken; deze site is puur als hobby bedoeld. De artikelen en blogs zijn  niet gesponsord. De blogs reflecteren mijn persoonlijke mening.

Volg me op Instagram